Tökéletes Valentin napi élmények

Mi újat lehet még kitalálni egy szerelmes párnak Valentin napra? A vacsora a kedvenc étteremben, valami szuper romantikus elő programmal, mint színház, opera az ízlésesebbnek, vagy az aktuális szürke ötven árnyalata az ízléstelenebbjének, a bevett stratégia a szerelmes párok többségének. A vállalkozóbb kedvűek ezt utazással, illetve élménnyel egybe tudják kötni, hogy az élmény az ne egy előadás minőségétől függjön, hanem, hogy mi is bele tudjuk adni a saját részünket az ünneplési programba.

 

Sok pár, ha teheti, elutazik valahova egy wellness szállóba vagy büdzsétől függően külföldre, lehetőleg tengerpartra. Ezek az utazások legtöbbször jól is sülnek el. Én is szívesen utazom el ilyenkor, ha megengedi a pénztárcám, de ha kisebb a költségvetésünk, akkor inkább kirándulni érdemes véleményem szerint, mert nem mindig külföldön kell keresni a megfelelő helyet egy szerelmes párnak a tökéletes Valentin napi romantikus helyszínhez. Magyar szokás lebecsülni a saját környezetünket, de igenis sokat fejlődtünk vendéglátás terén az utóbbi 10-20 évben, szóval érdemes itthon is tervezgetni a romantikázást.

zongoraest

3D-ben is jól tudok zongorázni!

 

A vacsorázás része a szerelmes pároknak a Valentin napnak szerintem megtörhetetlen fázisa a rituálénak, de amit előtte csinálunk az variálható. Én személy szerint szeretem a szórakoztató interaktív programokat, mint például a menekülős szobákat vagy a 3D galériát Budapesten. A 3D galéria még jobb is abból a szempontból, hogy a menekülős szobánál sokkal nagyobb az esélye annak, hogy összeveszik a szerelmes pár. Továbbá a 3d galéria sokkal romantikusabb potenciális program szerintem, mint a szabadulós szobák, de ezt persze ízléstől is jelentősen függ. Evés előtt azért jobb ötlet mert azért az interakció nehezebb ezeknél a programoknál, ha tele van a gyomrunk és használnunk kéne a kreativitásunkat.

 

Azok a szerelmes párok, akik szeretik, ha fényképezik őket, azoknak erősen tudom ajánlani, mint legerősebb versenyző ebben a kategóriában, a 3D galériát. Először maga a pár annyi fotót készít, egymásról amennyit nem szégyellnek, aztán egy tárlatvezető csinál a szerelmes párról egy közös képet. A végén ki is választhattok kettő képet, amit ki is nyomtatnak nektek azok közül, amit csináltak rólatok, és természetesen azokat is elküldik e-mailben, mint az összes többit. A kreativitásotokat és a képzelő erőtöket természetesen magatokkal kell hoznotok, de ha a kevésbé kreatív párok közé tartoztok, akkor sincs baj, mert a tárlatvezetők azért vannak ott, hogy ezt a problémát kiküszöböljék és segítsenek a tökéletesen pozíciók megtalálásával.

 

A program, ami viszont szerintem ugyan drágább, de az egyik legjobb Valentin napi ünneplés az a koncert. A zene az emberből olyan érzelmi reakciókat válthat ki, amik euforikusak, gyakran akár még katartikusak is lehetnek. Számomra szeretett előadók koncertjei, életem legnagyobb élményei közé tartoznak. Amikor a tömeg eggyé válik és átszellemülten, az ösztöneire hallgatva mozog együtt mintha a zenészek törzsi hadvezérek és sámánok lennének.

 

Persze ezt most nem a romantikus vagy a meghitt dolgok közé sorolnám, szimplán az érzelmek radikális mivoltát akartam sugallni, amit egy jó koncert ki tud váltani. A zenének, mint művészeti ágnak sok zsánere van és ezek közül mindegyik válasz egy érzésre, amit az emberből ki tud váltani. A klasszikus zene viszont az a zsáner, amelyik az érzelmi skála teljes hosszát kiválóan tudja prezentálni és elképesztő átütő erővel tudja ezeket közvetíteni.

koncerten

És a színpadon…

A szerelmes pároknak Valentin napon szerintem érdemes klasszikus koncertekre menni, mert rengeteg olyan lehetőség rejlik benne, amit másképpen nem tudna átélni a legtöbb pár. Én úgy gondolom ugyanis, hogy a legtöbben nem szoktak klasszikus koncertekre járni és ezért igazán különleges időtöltés lehet a szerelmes pár számára Valentin napon. Talán érdemes azért a hangulathoz megfelelő zenét választani, mert például Wagnerrel nem lehet egy túlzottan meghitt hangulatot létrehozni, vagy legalábbis csók nem lesz a végén az biztos.

 

Számomra ezek a tökéletes Valentin napi élmények egy szerelmes párnak a turbékoláshoz. Én élmény központi vagyok és nem szeretek clishékbe esni ezért ezt leginkább a magamhoz hasonló típusú és személyiségű embereknek ajánlom, sok Valentin napi szeretettel. Ha vannak vállalkozó szellemű introvertáltabb emberek is az olvasók között azért szerintem nekik is érdemes kipróbálni az ajánlott romantikus kalandokat, mert sosem tudhatják, hogy milyen új élmények tágíthatják az életük látóterét.