Szülinap szervezés otthon!

Egy bizonyos kor után a gyerekünk már felfogja, ami körülötte zajlik és valószínűleg már oda is eljutott, hogy látta már mindenhol, hogy szokás a gyerekünknek egy klassz szülinapi bulit szervezni. Elsőre nem is hangzik, olyan komplikáltnak, hogy megszervezzünk egy szülinapot otthon, de van jó pár lépés, amit azért érdemes kipipálni amikor a szervezést elkezdjük, hogy meg is üsse azt a szintet a szülinap, hogy a gyerek emlékezzen rá szívesen. 

 

Első és talán a legunalmasabb, de legfontosabb lépés az a büdzsé megszervezése. Sokszor észre vehetjük, hogy nagyon hamar felszökhet egy otthoni szülinap ára is és a szervezés nem is olyan egyszerű, mint amit a hollywoodi nyál filmekben lehet látni. Érdemes ugyanakkor azt is szem előtt tartani, hogy a gyereknek nem feltétlenül igénye az, hogy rengeteg pénzt költsünk el a szülinapjára kvázi fölöslegesen, amikor egy pizza party tortával is a tökéletes szülinapi szervezést jelentené a gyerek számára. Persze az is benne van, hogy jó nevelési útmutató e, ha ahhoz szokik hozzá a gyerek már kiskorában, hogy esküvői bulihoz mérhető szülinapi bulit szerveznek számára otthon a szülei már 6 éves korában. 

 

 

Szülinap otthon

 

Otthoni szülinap szervezésénél és úgy általában bármilyen szülinap szervezésénél, egy meglepően fontos részletet szoktak elfelejteni a szülők. Bevonni a gyereket a szülinap szervezésébe. Ha nem meglepetés bulit szervezünk, akkor igazából elég fontos lenne, hogy ne csak a mi fantáziánk szárnyaljon, az otthoni szülinap megszervezésénél, hanem kérdezzük meg a gyereket is, hogy igazából mit szeretnének ők maguk a szülinap tematikájához, vagy enni. Sok szülő hajlamos sajnos az otthoni szülinap szervezésénél kizárólag az ajándékot megkérdezni a gyerektől és a végén igazából a szülő, általában az anyuka gyakorlatilag a saját ízlése szerint szervezett egy szülinapi bulit.

Ha már iskolába jár a gyerek és meg is szeretnénk hívni az otthoni szülinapra a kis barátait is, akkor erre érdemes minél előbb időt szánni erre, mert nem tudhatjuk, hogy a családja tervezett e már egy látogatást a nagymamához, vagy éppen elutazik és ne tudnak eljönni végül kulcsfontosságú barátok a bulira és. végén csak csalódás lesz belőle. Tervezzük is meg a klassz kis meghívót. Lehet, hogy manapság az e-mail már nagyon csábító vagy facebook csoportot csinálni, de egy otthoni szülinap szervezésénél sokkal cukibb saját meghívót készíteni. 

Egy otthoni szülinap szervezésénél nagyon fontos, hogy az ételt tisztázzuk és ezt is a gyerek ízlésére szabjuk maximálisan. Ne erőltessünk rájuk olyan dolgot, amit máskor az egészséges életmód miatt szoktunk nekik adni. Persze ha egy kicsit hajlamosabbak kísérletezni meg a finom ízeket szeretik, akkor nem kell nagyon egyszerű dolgok felé kacsintani.

 

Ha viszont nagyon úgy érezzük, hogy ez a sok szervezés és macera nekünk nagyon nem fekszik, akkor lehet, hogy érdemesebb klasszikusan megoldani a dolgokat. 

szülinapi program

Ma van a szülina…pom -pom-po-po-pom…

Erre máris tudok egy megoldást ajánlani! A 3D galéria Budapest, egy abszolút ideális hely erre, mert van nasi, pizza, torta, játék és ugye a szuper tárlatvezetés, ahol a gyerekek egy csomó képet csinálhatnak az összes attrakcióval. Ha otthoni szülinapra nincs időnk, akkor ennél jobban nem járhatnak.

Érdemes utána nézni ennek a fajta szülinapi programnak is! 🙂 Kattints ide a részletekért.

 

Természetesen ezek csak az én személyes meglátásaim! Remélem tudtam segíteni.