Profi fotózási tippek

Profi fotósoktól gyűjtöttük össze az alábbi jó tanácsokat, akik állítják, ha ezeket betartják, akkor szuper képek készülhetnek!

 • Egy überdrága kamera nem tesz valakit jó fotóssá
 • Aranymetszés (a nagyobb rész úgy aránylik a kisebbhez, mint az egész a nagyobbhoz), 1/3-os szabály (a képmezőt vertikálisan és horizontálisan három egyenlő részre kell osztanod) az esetek 99%-ában működik
 • Menj közelebb amikor fotózol, hidd el jobb lesz!
 • Kulcs: az egyszerűség.
 • Elkapott pillanatok, mintsem beállított képek.
 • A legjobb fotók történeteket mesélnek.
 • A nevetés mindig kihozza az emberek igazi karakterét a fotókon.
 • Érezd magad jól fotózás közben!
 • Soha ne törölj ki egyetlen fotót sem!
 • Nem a fényképezőgép készíti a képet, hanem te, tehát egy egyszerű géppel is lehet jó képet készíteni.
 • Emberi ízületeknél nem vágjuk a képet.

 

 

Szerencsére itt a 3D Galériában nem kell profi fotósnak lenned, ahhoz, hogy a program végére, neked is készüljenek szuper fotóid! Tárlatvezetőink is körbekísérnek a tárlaton, és készítenek ők is fotókat mindenkiről. Van lehetőség az egyéni kreativitásra, de ha többen érkeztetek ide a 3D Galériába, akkor tárlatvezetőink segítenek a közös fotók elkészítésében, hogy mindenki rajta legyen a képeken.

 

 

Fotózási tippek családdal

 

Több féle családi fotó létezik, van az „anya kedvéért egy fotó” ilyenkor nem mindenki pózol lelkesen, van a „mama kedvéért, mert neki készítjük az albumba”, ilyenkor csak próbál mindenki lelkes lenni…miért is nehéz jó családi fotókat készíteni? Jellemzően több generáció pózol, sok ember, a legkisebbtől egészen a legidősebbig lehetnek az adott fotón, nehéz lekötni egy gyerek figyelmét, egy idősebb ember sem biztos, hogy sokáig tud egy helyben állni… vagy a másik probléma a pislogás! Egyféle beállításról, célszerű minél több képet kattintani, mert valaki biztosan pislogni fog. Profi fotós tipp, ha mindenkit megkérünk rá, hogy csukja be, és egy adott jelszóra egyszerre nyissa ki mindenki! Ilyenkor hamar készülhet pislogás nélkül akár több jó fotó is, ahol mindenki tekintete látszik!

Az unatkozó gyerkőcöket pedig úgy lehet a legegyszerűbben rávenni a fotózásra, ha elvisszük őket egy izgalmas helyszínre, ahol izgalmas a fotózás! Például a 3D Gallery erre is kínál egy kitűnő megoldást, ugyanis itt minden felnőtt és gyereknek egyaránt játék a fotózás! Nem baj, ha úgy érzed nem áll közel a művészet hozzád, vagy a gyermekhez esetleg, itt garantáltan mindenki jól érzi magát, ugyanis éppen erről szól ez a hely, hogy közelebb hozza az embereket a művészethez, játékos úton, mert miközben a több méteres festmények között pózolsz, a részévé válsz a képnek, ha lefotóznak. Sokféle témájú festmény található itt, ahol mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. A több mint 30 festmény előtt pózolva egy egész albumnyi kép készülhet akár, így a családi fotózás is izgalmasabb, és a sok vicces pózolás miatt mindenki jól érezheti magát!

 

 

Fotózási tippek barátokkal

 

Vajon a barátokkal könnyebb jó fotókat készíteni? Emlékszel amikor legutóbb próbáltatok a barátaiddal képet készíteni? És az a pillanat amikor megnézed a kattintott fotót, és azt látod, hogy hárman a háttérben elhülyéskedték az egészet, és mindenkinek szamárfület mutattak vagy buta fejet vágtak, bandzsa szemekkel? Igen ez nagyon jópofa egy pár alkalommal, na de, hogy mindig ezt csinálják?!

A másik véglet pedig az, amikor rá se bírod venni a barátaidat egy közös fotóra, és senki, vagy 1 valaki sosem akar szerepelni a fotókon, pedig nagyon szeretnél már egy közös emléket velük!

Erre is kitűnő megoldás lehet egy jól választott program, ahol mindenki egyformán hülyéskedhet vagy vághat komoly fejet, ahol profi fotósok készítenek róluk képet és látják ha valaki nem jól pózol, így kikerülhetőek az elhülyéskedett fotók! Plusz játék az egész, így segít ellazulni a szégyellősebb embereknek is! Erre is csak azt tudom írni, hogy 3D Gallery Budapest!