Olyan szülinapod lehet, mint senki másnak!

Te is sokat gondolkozol, hogy mi lenne a legkülönlegesebb, legegyedibb ajándék születésnapra a kistestvérednek? Körbejártad az összes plázát, de még mindig nem találtál igazán különlegeset? Akkor azt hiszem, tudok segíteni neked. Van egy hely, ami állítólag legendásan jó. Egyre nagyobb híre van külföldön és hazánkban is. A top 20 legjobb helyben benne van a Trip Advisor-on, amit Magyarországon érdemes megnézni. Kicsiknek és nagyoknak is tartanak itt programokat, az év bármelyik szakában. Ezt a helyet úgy hívják:
3D Galéria Budapest. De hogyan találtam rá erre a helyre?

Az igazat megvallva: teljesen véletlenül.

Napok óta kerestem jobbnál jobb ajándékokat, először csak interneten, aztán bejártam vagy 10 boltot. Mindenhol nagyjából ugyanazokat lehetett kapni, hol olcsóbban, hol drágábban, de sehol se találtam igazán különlegeset. Éppen a Bajcsy-Zsilinszky úton jártam, és kétségbeesetten kapkodtam a fejemet jobbra-balra, amikor egyszer csak megláttam. Az Arany János utca után nem sokkal ott volt a 3D Galéria.
Nem is tudom, hogy nem vettem észre eddig, hiszen itt lakom az Oktogonon már évek óta.

 

Szóval gondoltam egyet, és benéztem.

Elég sokan voltak, de mindenki boldogan szaladgált fel-alá, nagy nevetéseket hallottam. Egy nemrég érkező általános iskolás osztályt láttam, szülinapos sapkákban ülő, önfeledt gyerekeket, mosolygós szülőket, egyszóval: boldog embereket. Kedves zene töltötte meg az egész galériát, olyan volt, mintha egy varázslatos kis szigetre kerültem volna. Meg is kérdeztem, hogyan működik ez a varázslatos sziget, mit tartalmaz az ár, kell-e előre foglalni, stb. Nagyon segítőkészek voltak az ott dolgozók. Kedvet kaptam, hogy körbenézzek, de azt javasolták, hogy legalább ketten érdemes, mert úgy nagyobb buli. Persze minél többen, annál jobb. Úgy kell elképzelni, hogy mivel ez egy interaktív galéria, ezért itt hozzáérhetünk a festményekhez, nem úgy, mint más galériákban. Nincs biztonsági őr, aki ránk szól, hogy nem szabad hozzányúlni, nem szabad fényképezni. Sőt, pont ez a lényeg, hogy a művészet részévé váljunk, beálljunk különböző pózokba, hozzáérjünk a gigantikus méretű festményekhez. De ez még közel sem minden.

 

Születésnapoknál például a tárlatvezetés után

vicces játékokat szoktak játszani a lurkókkal. Rákérdeztem, hogy mégis milyen játékok ezek, mennyi ideig tartanak. Van néhány standard játékuk, például vaníliáskarika-evő verseny, kéz nélkül. Külön kisebbeknek, és nagyobbaknak is kedveskednek mindenféle kedves csapatjátékokkal, ezen kívül mindig van néhány drámajáték is a tarsolyukban. Ezek általában olyan jóra szoktak sikerülni, hogy a gyerekek könnyesre röhögik magukat. Jómagam is jártam színjátszó körbe még gimis koromban, így néhány drámajáték már ismerős volt, örömmel hallgattam az egyik tárlatvezetőt, hogy egy galériás szülinapozásnál előfordulnak ilyen játékok. Természetesen készülnek továbbá egy kis rágcsálnivalóval, tortával, limonádéval, és mókás versenyekkel. Van továbbá egy kincskeresős játék is, aminek az a lényege, hogy kettő, vagy tud csapatra osztják a gyerekeket, és meg kell találni betűket minden képnél. Ezek a betűk össze-vissza vannak, hogy ne legyen olyan könnyű megtalálni őket. Ha sikerült, két értelmes szót kell kirakni belőle. Ugyanez egyébként angol, és felnőtt verzióban is ki van találva. Közben végig vidám zene szól, amitől még több kedvet kapnak az emberek a pózolgatásra, majomkodásra.

 

A végén ki is nyomtatnak mindenkiről egy képet, és néhány közöset is. Juhúúú, mehet a hűtőre! J Sőt, ha mindez nem volna elég, szoktak csinálni a szülinaposról, és családjáról külön képeket. Az összes képet megkapjuk még aznap, vagy 1-2 napon belül e-mailben.

És még mindig nincs vége! Minden szülinapos, illetve szülinapot ünneplő ajándékban részesül. Hogy mik ezek? Nos, azt nekem sem árulták el. Azt mondták, jöjjek el, és majd meglátom.

Úgy gondolom, ezek alapján te is kedvet kaphattál,

hogy megajándékozd kishúgodat, vagy kisöcsédet egy ilyen ritka, és különleges születésnapi ajándékkal. Hiszen nemcsak ajándékot, hanem egyben élményt is adsz, ha ellátogatsz a 3D Galériába. A szülinapokon kívül alkalmas még osztálytalálkozókra, lánybúcsúkra, csapatépítésekre, és még ki tudja, mennyi mindenre! Engem teljes mértékben felcsigázott ez a sok minden, és a hely adta lehetőségek, így elhatároztam: megkérdezem, hogy akar-e itt szülinapozni az öcsém. Ha ne adj Isten valamiért mégis nem-et mondana, akkor meg elmegyek a barátaimmal. Nagyon jó buli lehet, már csak abból a tíz percből is kiderült ez, amit ott töltöttem a múltkor. Csak ajánlani tudom, ha valami igazán egyedi szórakozási formát akarsz kipróbálni. Ja, és kártyával is tudsz fizetni, és online is.