5 legrosszabb ajándék srácoknak

Show all
család

El ne engedjetek!

A múltkor összefoglaltam, hogy személyes véleményem szerint melyek azok az ajándékok, vagy inkább ajándék kategóriák, amelyek a legnagyobb sikert hozhatják karácsonykor, vagy igazából bármelyik ajándékozás alkalmával. Többek között beszéltem az akció figurákról, kütyükről, kisállatokról, meg persze élményekről, mint az instagram barát 3D galéria.

Ez alkalommal viszont az ellenkezőjéről, azaz a legrosszabb verziókat fogom felsorolni.

Itt most kevésbé fog számítani a sorrend, mint az előző alkalommal, mert én úgy gondolom, hogy mindegyiket pokolian kriminális és egy életen át rossz emléket hordozó esemény, amikor egy gyereknek ilyen ajándékot adnak az egész éven át várt karácsony éjjelén.

 

Azért hagy ekkora benyomást egy gyereken egy rossz ajándék, mert az idő relativitása miatt a gyereknek sokkal hosszabb időnek tűnik, mire eljön végre újra a karácsony. Ráadásul az idő egyre lassabban telik, amikor már olyan nagyon, nagyon közel van a cél. Az utolsó pár óra már olyan lassan szokott telni, hogy szinte már elviselhetetlen, és ha egy ilyen várakozás után valami totál félreértelmezése lesz a Jézuskának írt papírunknak, a fa alatt.

 

5.Ruha, zokni:

Tudom, hogy vannak a harmadik világban olyan gyerekek, akik ölni tudnának egy új ruháért, zokniért, cipőért, de ez egy ócska duma arra, hogy a fantáziátlanságunkról eltereljük a figyelmét a gyereknek. A gyerekek ennyi idősen nem foglalkoznak azzal, hogy mennyire menő vagy trendi a ruhájuk. Persze manapság a szülők igényesebben, kvázi divat szerint öltöztetik fel a gyerekeiket, de ha maguktól kéne választani, akkor még mindig a batmanes pólós srác lenne a legmenőbb a suliba és nem a Gucci pólós gyerek. Amikor egy gyerek eksztázisban bontja ki az ajándékot és azon töri a fejét, hogy valami videó játék lehet? Vagy egy új telefon? Esetleg az a menő robot, amit láttam a játékboltban és ilyen akció gombok vannak rajta meg minden? DE NEM! A dobozban egy alsó gatyó és egy pár zokni van. Aztán még neki kell úgy tennie, mintha tetszene neki az ajándék.

 

4.Nem kívánt ékszer:

Számomra mindig is az óra volt az abszolút maximum kiegészítő, amit hajlandó voltam magamon hordani. Belőlem a nyaklánc például mindig is allergiás reakciót váltott ki majd, hogy nem szó szerint. Az érzés egyszerűen, hogy van valami a nyakamban megőrjített (a sálakat sem szeretem). Persze édesanyám mindig azt szerette volna, hogy hordjak ékszert, mert szerinte menő kisfiúk azt hordanak, és amikor kibontottam sarokba voltam szorítva a lelki terrorral, hogy nehogy megsértsem.

 

3.A félreértelmezett ajándék:

A félreértelmezett ajándékot ember típus szerint elég nehéz megelőzni. Ha olyan személyiség vagyunk, aki egyszerűen nincs tisztában különböző okoknál fogva, hogy milyen trend vagy aktuális játék az, amit a gyerek szeretne, ezért ami nekünk hasonlónak tűnik az meg is felel a gyereknek. Van egyébként egy filmstúdió, ami direkt iszonyatosan hasonló címekkel gagyi verziókat csinál nagyszabású filmekből, hogy majd amikor a figyelmetlen nagymama próbál unokájának kedveskedni, akkor ők gátlástalanul és lelkiismeret-furdalás nélkül hasznot húznak ebből. Ehhez hasonló, azaz eset, amikor a gyerek már számtalanszor elképzelte, hogy milyen lesz azzal az akció figurával játszani, illetve átélni különböző kalandokat, erre apuka véletlenül az ellenkezőjét, egyenesen a karakter nemezisét vette a gyereknek.

 

2.A gyerekhez nem illő élmény vásárlása:

Manapság sokan próbálkoznak olyan élmények ajándékozásával szeretteiknek, amik ugyan trendinek számítanak, de nem biztos, hogy az adott személynek az a legjobb szabadidős tevékenység.

Megjegyzés: Múltkor a top 5 legjobb között említettem, hogy vannak olyan helyek, mint a 3D galéria, ahol egy elég széles spektruma az embereknek jól érzi magát nemtől, kortól függetlenül.

De ha egy nagyon specifikus embereknek szánt ajándék élménnyel próbálunk kedveskedni, akkor ráhibázhatunk, és olyan terhet róhatunk az alanynak, ami még csak nem is félre tehető és ignorálható, hanem a csalódáson kívül még egy dög unalmas vagy kényelmetlen programon is részt kell vennie.  Ez a pont egyébként nem csak gyerekekre, hanem bárkire vonatkoznak.

1. Tanító jellegű ajándékok:

Amikor 12 éves koromban kereszt szüleimtől videó játékot kértem karácsonyra és erre egy olyan programot kaptam számító gépre, ami matekozni segít gyakorolni, olyan árulást éreztem, mint egy tőr a hátamba. Lehet, hogy azt gondolják segítenek és hasznomra válik majd egy szép napon az ajándékuk, de a gyerek amikor örül, hogy nem a suliban kell unatkoznia, nem akar az ajándékai között egy emlékeztetőt, hogy ez az ünnepi atmoszféra bizony nem tart örökké.

 

Én ezeket a magam által adott tippeket a fejemben tartom, hogy majd amikor saját gyerekem lesz, nehogy elkövessem ezeket az amatőr hibákat.