Kutyával kirándulni a belvárosban?

Show all
palackba zárt üzenet

Palackba zárt élet a tengeren.

Néha nagyon nehéz gazdiként a kutyánk igényeihez mérten teljesíteni, mert az állat gyakran hatalmas mozgás igénnyel rendelkezik, nekünk pedig nehéz időt szakítani a rohanós hétköznapokban. Vannak kutyák, akik akár a napi többszöri sétáltatást is igényelnék, de a kevésbé aktív kedvenceknek is többre van igényük, mint néha az utcában tenni egy kört, vagy a legközelebbi parkban dobálni a lasztit egy fél órát.

Amikor én elviszem a kutyámat kirándulni akkor annyira izgatott lesz, hogy majd összepisili magát örömében. Az izgalmas új kalandok az állandó bezártság mellett, nagyon fontos a kutyáknak, főleg ha lakásban tartjuk őket. A steril ingerszegény környezet az őrületbe kergeti a kutyákat. Ha csak a kennelben tartjuk az állatot az káros a mentális állapotára.

 

 

Négylábú fotó partner

 

Egy jó kaland a kisebb és közepes termetű kutyáknak a 3D galéria

ahova be lehet vinni a kis kedvencünket és garantáltan élvezni fogja az együtt fotózkodást a gazdival. Ez nem számít a hagyományos értelemben budapesti kirándulásnak, de most a betondzsungel híveinek ajánlok egy programot.

A 3D galéria, ha valaki nem tudná, az egy interaktív galéria ahol fényképeket csinálnak az emberek egymásról és ebben az esetben a kutyájukról, ezután egy tárlatvezető is körbe viszi őket és csinál fényképeket, hogy mindenki rajta legyen a fotókon, amit e-mailben el is küldenek és még ki is nyomtatnak egy párat. A lényeg, hogy a részévé válj a festményenknek! Sok vicces és akár komoly kép készítésére van lehetőség! Ezt a programot bármikor beilleszthetjük a napunkba a hagyományos kirándulásokkal szemben és ez talán a legnagyobb előnye is a galériának a kutyások számára.

A másik 2 kirándulási lehetőség közül kiemelkedik  ez a 3D Gallery-s program, ugyanis ez nemcsak a kutyának, hanem a gazdának is egyedi és szuper program lehetőség. Az meg már csak hab a tortán, hogy milyen képek készülnek itt emlékbe…garantáltan egyediek lesznek!

 

 

Kirándulás kutyával – zöld övezet

 

A legáltalánosabb budapesti kirándulási program, amit a kutyánkkal választunk

mármint ha a kedvencünk a fókusz az, hogy elvisszük egy erdőbe, parkba esetleg egy hegyre kirándulni. Talán ez is a legnagyobb kedvence a kutyáknak ezt nem tudhatjuk biztosra, de a jelek alapján biztosan nagyra értékelik a szabadban töltött időd. Sokkal több érdekes szag van az erdőben és persze sokkal nyitottabb és szabadabb a terület ahol tudnak rohangászni.

Rengeteg is a lehetőség minden időben érdemes és egészséges járni egyet az erdőben vagy a hegyen és a kutya biztosan nagyra fogja értékelni kedves gesztusunkat. Ebben az esetben viszont ne felejtsünk el friss vizet vinni a kutyának is, mert a nagy szaladgálásban nagy rá az esély, hogy annyira elfárad és kiszárad, hogy hőgutát kaphat persze időjárástól függően. Ezek a helyek népszerűek a kutyások körében, ezért sok új kutya játszótársat is szerezhet a kutyánk, aminek főleg akkor fog nagyon örülni, ha egyetlen kutyánk van és egyébként nincs állandó kapcsolatban a többi kutyával.

Nem is kell feltétlenül, hogy Budapestre szűköljön a kirándulásnak ezen formája, de én úgy érzem, hogy a városlakók kevesebbet mennek a természet közelébe, mint a városon kívüliek. Ennek az oka lehet lustaság, vagy a természettől való nagy távolság és persze az igény hiánya is. De ha vállaltunk egy kutyát, akkor kötelességünk ezeket az igényeket kiformálni magunkba, mert nekik folyamatos igényük lenne az effajta fokozott aktivitásra.

 

 

Kirándulás kutyával – Duna

 

A harmadik típusú kirándulás Budapesten

ami még szuper lehet kutyusunk számára az a vízparti kirándulás. Ez szuper lehet vízkedvelő kutyusunknak. Ha Budapest környékét nem akarjuk elkerülni a kis vizes kirándulásunkkal, akkor persze a Duna a legkézenfekvőbb, de ha ismerünk egyéb kedvelt vízpartot oda is vihetjük a kutyust.

Sok olyan fajta kutya létezik, ami kifejezetten a vízi aktivitásra lett kitenyésztve, mint például az új fullandi. Az új fullandinak nagy mancsa ujjai között hártyák vannak, mivel vízi mentő kutyának lett tenyésztve és kiváló úszó, ezért könnyen kiszedi az embereket a vízből, akikről ő úgy ítéli, hogy esetleg veszélyben van.

Amire viszont fokozottan figyeljünk, hogy lehet, hogy úszni nem tudó kutyánk ezt nem fogja fel magáról és megpróbálkozik trükközni a vízben aminek könnyen tragédia lehet a vége. Például a bulldog félék, mint a francia és az angol bulldog nem rendelkeznek az úszáshoz alkalmas testi adottságokkal, ezért fokozottan kell figyelni rájuk, ha túlzottan bátran viselkednek víz közelben.

 

 

 

Budapesti  kutyás kirándulások

 

Sajnos limitáltak a lehetőségeink sok szempontból, ha a kutyás kirándulást választjuk, mert sok helyszín tabu lesz számunkra és megnehezíti a dolgunkat mind étkezéssel mind wc-re menetellel kapcsolatban. Összességében a lényeg az, hogy kutyánk igényeit szem előtt tartva válasszunk kirándulós helyszínt. Fontos, hogy élmény legyen mindenkinek! Egy ilyen hosszabb kirándulós program akár még közelebb is hozhatja gazdit és kutyusát!

 

Amik egy ilyen kiránduláshoz nélkülözhetetlenek:

  • palack víz, hozzá kis tálka
  • póráz és nyakörv (érdemes leellenőrizni, hogy minden megfelelően működik-e)
  • jutalomfalatok
  • zacskó (a szeretetcsomagok összeszedéséhez)
  • szájkosár (ha kirándulásunk során tömegközlekedésre szállnánk, ott kötelező használni)