Felejthetetlen élmény lesz a karácsonyod

Show all

Karácsonyi csók és együtt a család.

5 lépés a felejthetetlen karácsony felé

Hiába töröd a fejedet hetek óta – nem jutnak eszedbe jó ötletek karácsonyra? Közeleg a december, és még nem vettél semmit? Semmi vész, majd én segítek! Nézzük meg ezt az ajándékozást, és a karácsonyt egy kicsit közelebbről.

Kétféle embertípust különböztethetünk meg ajándékvásárlási szokások szerint: aki időben megveszi, és aki az utolsó pillanatra hagyja. Mindkét típusnak fontosak lehetnek a következő ajándékötletek.

Ajándékozz szeretetet!

Talán a karácsony legfontosabb „eleme”. Mindenki örül egy kis szeretetnek – még aki azt mondja, hogy nem, az is örül belül, csak nem mutatja ki. Számos módon fejezheted ki a szeretetet. Ez lehet egy kedves gesztus, egy apró meglepetés, például: odakészíthesz egy kis édességet az öcséd asztalára reggel, akinek nehéz napja lesz; egy kicsit többet foglalkozol a gyerekekkel; meglepheted párodat egy váratlan öleléssel; ágyba hozhatod a reggelit anyukádnak; segíthetsz a szüleidnek a bevásárlásban (vagy te csinálhatod helyettük), stb.

Teremts békét magad körül!

Ilyenkor hajlamos a család összeveszni, akármilyen meglepően is hangzik (tapasztalatból mondom). Túl kevés az idő, de még meg kell venni egy csomó dolgot; nincs kész a karácsonyi menü, de már megjöttek az éhes rokonok; nincs feldíszítve a fa, pedig már ajándékoznál… ha ilyeneket tapasztalsz, vegyél egy nagy levegőt, fújd ki, nyugtasd le magadat, próbálj meg higgadtan viselkedni, és ezt hangsúlyozni barátaidnak, ismerőseidnek, családodnak is. Akár a Bad Boys-féle „szúúú-szá” is jól jöhet. Hiszen kinek hiányzik karácsonykor egy veszekedés? Fogd vissza magadat – nincs helye az indulatoknak eme szép ünnepen. Ha békésen, nyugodtan viselkedsz, figyeld meg – hatással lesz a körületted lévőkre is.

Készíts személyre szóló, egyedi ajándékot!

Ez manapság már elég nehéz. De mégis, minek örülhetne egy ember igazán? Egy különleges ajándéknak, igaz? Milyen szívet melengető például egy személyre szabott, válogatás CD? Most biztosan furán nézel, mivel már nem nagyon veszünk, hallgatunk CD-ket. Hidd el, ha kifejezetten egy személynek vadászol össze számokat, karácsonyi hangulatú zenékkel fűszerezve, nagyon fog örülni. Talán később jön csak rá, mennyire fontos is ez: zenét ajándékozni. Zenét, amiről eszébe jutsz te, a jó élmények, emlékek, a karácsony, a szeretet, az együttlét, a család: kell ennél több? J Persze lehet ez az ajándék kézzel készített is. Egy vicces póló, párna, vagy bögre az illető nevével, vagy egy vicces idézettel, ami rá illik. Még kedvesebbé teheted egy vicces kis versikével, vagy üzenettel.

Segíts a karácsonyi főzésben-sütésben!

Bizony, jól hallottad. Gondolj csak bele! Minden évben az anyák, nagymamák kamion mennyiségű ételt főznek úgy, hogy már akár 3 nappal előtte elkezdik (pácolás). Feltűnt, hogy ezt legtöbbször egyedül csinálják? Mi lenne, ha idéntől elhatároznád, és te is segítenél nekik? Nem kell rögtön helyettük megfőznöd, megsütnöd a finomságokat, elég, ha csak egy kicsit segítesz. Előkészíteni a konyhát, kavargatni, fűszerezni a levest időnként, kivenni a kacsát a sütőből, meghámozni a krumplit, felteríteni a nagycsaládnak, kóstolni az ételeket különböző állapotukban, elmosni az előző napi edényeket… s máris nem egyedül készül az ínyencség. Tudod, mi a jó még ebben? Egyrészt tanulhatsz belőle (ki tudja, lehet, annyira belejössz, hogy jövőre már te főzöd a karácsonyi menüt); másrészt szeretetet adsz közben anyának, nagymamának pusztán azzal, hogy egy kicsit megkönnyíted a munkáját. Hidd el, nagyon hálás lesz érte.

Lepd meg családodat, barátodat egy felejthetetlen élménnyel!

Végül, de nem utolsó sorban ajándékozhatsz egy különleges, felejthetetlen élményt is. Mi lehet ez? Egy színházjegy, mozijegy, belépő egy múzeumba, galériába… Apropó, galéria! Egy barátom mesélte, hogy a múltkor járt egy 3D-s galériában. Pontosabban az egyetlenben, mert Magyarországon csak egy ilyen van még, ez pedig a 3D Galéria Budapest. Mondta, hogy jól megközelíthető helyen van, és hogy minden nap, még vasárnap is nyitva vannak, gyakorlatilag egész évben.

Egy kedves, három szobára osztható, évenként változó, többnyire vicces kollekcióval teli galériát kell elképzelni. Azt is mondta, hogy ez nem egy akármilyen galéria: itt meg lehet érinteni a hatalmas olajfestményeket, nincs biztonsági őr, aki rád szólna, közben végig zene megy a háttérben, és nincs idő, vagy fénykép készítési korlát: bármennyi képet készíthetsz, bármennyi ideig. Pont ez a lényeg, hogy megfogd a festményt, beállj különféle pózokba, és így a művészet részévé válsz. Harminc képük van állítólag, és valóban: évente cserélik. Hamarosan érkezik az új összeállítás.

Ha mindez nem volna elég, még azt is megtudtam, hogy nemcsak szimpla tárlatvezetés van, hanem rendeznek itt más eseményeket is, például szülinapokat, osztálykirándulásokat, lánybúcsúkat, vagy éppen csapatépítőket. Számomra is hihetetlenül hangzik, de utánajártam, és tényleg így van. Mindenféle vicces, kalandos, kincskeresős játékokat játszanak a kedves vendéggel, szülinapossal, osztállyal, stb… Sőt, a végén még kapnak egy kis ajándékot is a játékokban részt vevők.

Ezen kívül:

A tárlatvezetés után kiválaszthatsz képeket, amiket az egyik ott dolgozó csinált rólad, és ezekből rögtön ki is nyomtatnak neked néhányat. Születésnapokra készülnek a játékokon kívül még némi rágcsálnivalóval, itókával, és tortával is. Szóval, egy szó, mint száz, ha igazán különleges ajándékkal szeretnéd meglepni szeretteidet karácsonykor, akkor ajánlom a figyelmedbe Magyarország egyetlen 3D Galériáját, a Bajcsi-Zsilinszky úton. Ezen a helyen csak figyelmes, segítőkész, vidám dolgozókat találhatsz, és nagy nevetéseket hallhatsz.

Szóval, ha ezzel az öt ajándékkal leped meg minden karácsonykor szeretteidet, akkor biztosan remek ünnepek elé nézel. J

Olvasd el ezt a cikket, és ne gondolkodj tovább, hová mész legközelebb a családoddal egy szuper élményért!

http://3dgallerybudapest.hu/csaladi-program/

Kattints ide és használd a „karácsony10” kuponkódot és vásárolj 10%-al olcsóbban, amíg az akciónk tart.