Budapesti lánybúcsú

Miért tarom Budapestet a világ leggyönyörűbb városának? Miért akartam mindenképp ide szervezni a legjobb barátnőm Evelin lánybúcsúját? Mert egy budapesti lánybúcsú mindennél menőbb.

 

Budapesti lánybúcsú kirándulás

Mondhattok elfogultnak Budapesttel kapcsolatban, mert itt születtem és itt is nőttem fel, de akkor is ez a legszebb város, és csakis budapesti lánybúcsút szerveznék a legjobb barátnőmnek. Mind a ketten Pécsen lakunk, és Evelin nem is sokat volt még Budapesten, ezért is szerettem volna Budapesti lánybúcsút.

Itt folyik a gyöngyöző Duna. Itt tartottuk az utolsó állomását Evelin budapesti lánybúcsújának, éjfélre értünk oda és egy hajókiránduláson vettünk részt. Mesés látvány amikor a hidak fényei megtörnek a Dunán. Június lévén, nagyon jó időnk volt még ilyen késő este is.

Előtte bementünk a Bazilikába körül nézni, mert Evelin még sosem volt ott és imádom azt a templomot, az egyik kedvenc helyem Budapesten. Ez volt a második állomása a budapesti lánybúcsúnknak. Nem hagyhattuk ki a budapesti lánybúcsúnk listájáról.

A budapesti Szent István-bazilika az Esztergom-Budapesti főegyházmegye társ-székesegyháza. A neoreneszánsz templom Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épülete, a főváros egyik legnagyobb idegenforgalmi nevezetessége, a Szent István-kultusz egyik fő helyszíne. Az épület névadója a magyar államalapító király, Szent István akinek épségben maradt jobb kezét, a Szent Jobbot ereklyeként itt őrzik. Az épület a maga 96 méteres magasságával az ország egyik legmagasabb épülete.

Fel is mentünk a legtetejére, több mint 300 lépcsőfok vezet a kilátóig, de szerencsére van lift is! Csodás a látvány onnan föntről a városra.

 

Budapesti lánybúcsú 50 felett?

Tudom ez egy kicsit rendhagyó budapesti lánybúcsúnak tűnik.

De most már elárulom a blog olvasóinak, hogy Evelin és én már benne vagyunk a korban.

50-esek vagyunk és Evelinnek ez már a harmadik házassága.

Gondolhatjátok, hogy már nem az a kirúgunk a hámból ereszd el a hajam, rúgjunk, be programot szerveztem neki. De azért mégis egy csendesebb budapesti lánybúcsút mindenképp akartam szervezni neki.

Az első állomása a budapesti lánybúcsúnknak, pedig a számomra eddig ismeretlen 3D Gallery Budapest volt.

Ez egy interaktív kiállítás, ahol olajfestményekkel kell fotózkodni, úgy hogy annak részesévé válsz, te egészíted ki a festményt. 5-en érkeztünk meg csajok a 3D galériába. Külön lánybúcsús programot foglaltam le ide, a budapesti lánybúcsúnk első állomásán. A kedves animátor lány már várt ránk, aki végig vezényelte a programot.

Először körbe vitt mindet az egész galérián és mindenkiről csinált sok-sok képet mindig Evelint vonva a középpontba.

Meg kellett mentenünk őt a lávától, megtámadott mindent egy vízi szörny, és még ejtőernyőzhettünk is.

Nagyon jól szórakoztunk még mi vénlányok is 🙂

Volt lufi csokor, meg pezsgő koccintás, csapatkép, és mindenki kapott egy angyalszárnyas képet is kinyomtatva szép fotó papíron.

Ha ötveneseknek szerveztek budapesti lánybúcsút, akkor ajánlom nektek ezt  program tervezetet amit én találtam ki Evelinnek.

Mondhatom, hogy nagyon jól érezte magát végig a budapesti lánybúcsúnk mind három állomásán. Éljen Budapest, éljenek a lánybúcsúk.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson! Gyertek a 3D Galériába, ha egy egyedi lánybúcsúra vágytok, kattintsatok a részletekért:

https://3dgallerybudapest.hu/3d-leanybucsu/