5 jóságos karácsonyi ajándék saját kezűleg

Show all
karácsonyi illusztráció

Karácsonyi hangulat.

Elhatároztad, hogy idén karácsonykor saját kézzel készített ajándékokat adsz át szeretteidnek. De mégis mik legyenek ezek az ajándékok? És mi van akkor, ha nem túl jó a kézügyességed? Vagy ha éppen le vagy égve? Nincs okod az izgulásra, hiszen összegyűjtöttem neked az 5 legszuperebb kézzel készíthető ajándékot!

Ajándékkártya

Nem igényel sok munkát, lehet vicces, és komoly is; és ami a legjobb: bármikor felhasználható. De hogy is néz ki ez valójában? Képzelj el egy papírból kivágott lapocskát, amire Te találsz ki szövegeket, meglepetéseket, és Te díszíted/színezed ki. A4-es, vagy A5-ös papírlapból (akár kreatív hajtogatással – origami) kivágsz egy kártyát, vagy bármilyen formát, és mindenféle színes tollal, filctollal, ceruzával ráírsz egy kedves kis ajándékszöveget, pl. „E kártya felhasználója 15 perc ingyen masszírozásra jogosult. Bármeddig felhasználható.” Vagy: „5 percig tartó ölelésben részesülsz.”
És hasonló kedvességek. Légy kreatív!

Szappan

Ha rendelkeznek kellő mennyiségű szabadidővel a kísérletezéshez, szereted a kihívásokat, és szeretsz kotyvasztani, akkor ezt biztosan fogod. Már számos helyen szerveznek szappankészítő tanfolyamot, ahol minden fontos dolgot megtanulhatsz a szappankészítés művészetéről.
A természetes szappan alapvető 3 fő összetevője az állati zsírok és/vagy növényi olajok, a nátrium-hidroxid, más néven marószóda, vagy lúgkő; és valamilyen folyadék, amelyben a marószódát feloldjuk. Ez a karácsonyi ajándékötlet azért is praktikus, mert hosszú távon tudja használni az illető. Külön öröm, ha egy jó illatút sikerül létrehoznod. Nemcsak ismerőseidet, hanem családodat is megajándékozhatod egy jó szappannal. Kémiakedvelők előnyben!

Ínyencség

Hobbid a sütés-főzés? Vagy csak szeretsz kísérletezgetni az ízekkel? Akkor kalandra fel! Manapság tele van az internet, és a könyvesboltok jó receptekkel, köztük rengeteg karácsonyival is. Bizonyára találsz olyat, amivel lenyűgözöd a párodat, vagy akár az egész családot. Egy kis odafigyeléssel, a glutén- vagy laktózérzékenyek is élvezhetik a főztödet.
Ha nem bízol meg a neten talált karácsonyi recept ötletekben, akkor még mindig ott van a nagymama, vagy anya, aki biztos finomat tud sütni, főzni. Nem szégyen segítséget kérni tőlük, hiszen legtöbbször nekik van a legtöbb tapasztalatuk. Az is teljesen rendben van, ha együtt főztök valami finomat, így még kevesebb az esély a hibázásra. J

Fotóalbum

Egy fotóalbumnak mindenki örül. Csak annyit kell tenned, hogy összevadászod a legjobb családi – vagy éppen páros képeket, – és egy nagy albumba foglalod. Kedveskedhetsz néhány odaillő szöveggel, idézettel, verssel a képek alá, de ha nagyon sok időd van, és őrült hangulatodban vagy, kreatív feldobhatod a fotókat néhány odaretusált meglepetéssel, például tárggyal, emberkével.

Válogatás

Manapság olyan felgyorsult világban élünk, hogy nincs időnk még egy albumnyi zeneválogatás meghallgatására sem. Ha nincs idő meghallgatni, hogyan tudnánk összeállítani? Na jó, szerintem karácsonykor mindenkinek van néhány szabad napja, amikor együtt van a családjával, lazít egy kicsit. Pont ezekben a szeretetteljes, lazítós napokon milyen jól jön egy személyre szabott karácsonyi mix. Csupán annyi a teendőd, hogy összegyűjtöd, kiket szeretnél megajándékozni, kitalálsz egy CD-nyi zeneszámot, amit szépen sorrendbe rendezel. Meglepheted az illetőt néhány furcsa, vagy általad kedvelt számmal is, na meg persze egy jó kis albumborítóval is. Ezen lehettek ketten, ha a barátodnak/barátnődnek adod, de lehet egy általad lőtt kép is, ami kifejezetten az illető(k)nek szól.

Ha élményt szeretnél ajándékozni szeretteidnek, most megteheted itt a linken, és még pár kedves sort is írhatsz az általad választott 3D Gallery Budapest jegy sablonjába! 

https://3dgallerybudapest.hu/ajandekba-veszem/

Kattints ide és használd a „karácsony10” kuponkódot és vásárolj 10%-al olcsóbban, amíg az akciónk tart.