A Mikulás is irigyelné ezt az ajándék ötletet

Túl sokat agyalsz, mit ajándékozz karácsonykor? Szeretnél valami vicceset adni, de nem tudod még, mi legyen az? Azt szeretnéd, hogy akit megajándékozol, annak egy igazán különleges élményben legyen része? Nos, akkor azt hiszem, tudok segíteni neked.

Egy barátommal hosszú sétálás, és kutakodás után, mikor már majdnem feladtuk a keresést, megtaláltunk egy remek helyet. Van egy kiállítás a belvárosban, amiről még kevesen hallottak. Egyrészt azért, mert még új, másrészt, mert rendkívül egyedi, modern, különleges, és vicces. Ez a hely elég nagy ahhoz, hogy befogadjon egy osztályt is akár, és elég kedves ahhoz, hogy egy igazi élményben legyen részed, miután fülig érő mosollyal hagyod a hátad mögött. De mi is ez tulajdonképpen? Ez egy 3D-s galéria. Na, jó, de hogyan lehet egy galéria vicces? Egyáltalán mi ez a 3D dolog?

Képzelj el egy olyan galériát, ahol a hatalmas olajfestmények nem szokványosak, olyan látványosak, hogy szinte élnek. És nem csak egyféle témában hozták létre ezt a kiállítást: van itt Mona Lisa, akit ki lehet tetoválni, dínó, aki meg akar enni minket, de zsiráf is, akit meg lehet simogatni, vagy éppen leütni egy vödörrel. Bizony, itt a kép részévé kell válnod. Ez egy interaktív kiállítás, ahol bátran meg lehet fogni a 30 festményből álló készletet, különböző pontokon. Mindezt a legkreatívabb vagy éppen a legbolondosabb módon tudod művelni, és egy dologra hamar rájöttünk a barátommal: minél többen vagyunk, annál jobb.

De hogy is néz ki mindez?

Először, mikor bejössz, kiválasztják a számodra legmegfelelőbb jegytípust, majd egy ott dolgozó elmondja a menetrendet. A kabátodra, táskádra, egyéb cuccaidra vigyáznak, így nem kell végig cipelned a galérián. Ez külön öröm volt nekünk, mert egy-két társasjátékot már sikerült venni a családnak, és elég nehéz volt a táskánk. Az első körben felfedeztük a galériát, és annyi képet csináltunk, amennyit csak akartunk. Itt nyugodtan lehet pofákat vágni, vicces pózokba beállni, hiszen nem fog rád szólni a teremőr mogorván, hogy mit csinálsz már megint. Már csak azért sem, mert nincs is teremőr. Nincs időkorlát, így annyiszor barangolhatod be a helyet, ahányszor jól esik.

Amikor úgy érzed, készen vagy, szólsz a tárlatvezetőnek – aki egyébként baromi jó fej volt velünk – és ő körbevezet még egyszer, úgy, hogy mindenkiről csinálhasson képet. Igazi profi szórakoztatómesternek tűntek, mert egy felejthetetlen karácsonyi élményt adtak ez idő alatt. Őszintén szólva egyikőnk sem nézte meg az óráját, csak úgy repült az idő. Itt bohócot csinálnak belőled, de ha kell, magukból is. Például kitetoválhatod Mona Lisa-t, balerinává válhatsz, kirabolhatsz egy bankot legálisan, és még sok-sok más bolondos dolognak lehetsz részese. Természetesen, ha ezek után is eszedbe jut, hogy egy képnél még nem voltál, nyugodtan visszamehetsz, és lőhetsz néhány képet. Ha mindez nem volna elég, van egy csomó vicces kiegészítőjük (álarc, kalap, műbajusz), amit bátran használhattunk. A gyerekek imádják ezeket. Éppen egy születésnap kezdődött, mikor menni készültünk, és nagy örömmel láttuk, hogy a szülők is beálltak viccelődni. Sőt, egymásról is csináltak bolondosabbnál bolondosabb képeket, vagy éppen selfieztek, és átmentek gyerekbe.

Arra gondoltunk, hogy miért ne lehetne itt a barátom kisöccsének születésnapja. Megkérdeztük, és igen, nemcsak születésnapokat tartanak itt, hanem osztálytalálkozókat, osztálykirándulásokat is! Ilyenkor készülnek vicces, játékos feladatokkal is.

Mikor megtörtént a tárlatvezetés, az általad választott képeket kinyomtatják, és még egy kis ajándékkal is kedveskednek neked. Hogy pontosan mivel, ezt nem árulom el, legyen meglepetés. Ja, nem is mondtam, hogy minden képet, amit rólad, rólatok csinálnak, elküldik az általad, általatok megadott e-mail címekre. Ha szerencséd van, még aznap, de legkésőbb egy-két napon belül biztosan. Mi aznap estére meg is kaptuk, és nevettünk egy jót még egyszer a sok majomkodós képen.

Ha esetleg túl későn jutna eszedbe, hogy karácsonyra még nem vettél semmit szeretteidnek, és nem csak pusztán ajándékot, hanem élményt szeretnél adni, akkor itt a helyed, a 3D Galéria Budapestben! Ugyanis, képzeljétek, december 24-én is nyitva vannak! És ez nemcsak barátnak, ismerősnek tud felejthetetlen karácsonyi élményt nyújtani, hanem kicsiknek, nagyoknak is, hiszen ez kortól független. Volt itt már kisbaba, nagypapa, nagymama, de tartottak itt már esküvőt, leány-, és legénybúcsút, csapatépítést is. Szóval bátran állíthatom, hogy minden generáció megtalálja a maga vicces és kreatív oldalát ennek az egyedi szórakozási formának.

A hely egyébként jól megközelíthető, közel egész napos a nyitva tartás, és egyre több vicces, játékos feladattal készülnek a tárlatvezetők. Egyszerű drámajátékokról van szó, amiket folyamatosan újítanak, fejlesztenek. Az ott dolgozók igyekszenek meglepni valami igazán egyedivel, újjal a gyerekeket, felnőtteket. Mi pont egy ilyet láttunk a barátommal, amibe már majdnem beálltunk, de akkor jöttünk rá, hogy ránk esteledett, és bizony a család vár otthon vacsorára. Így hát vidám búcsút vettünk a 3D Galériától, és otthon elmeséltük, milyen jó kis helyen jártunk.