Rajzpályázat iskolásoknak

Show all
rajzpalyazat_3dgallery

3D Gallery Budapest rajzpályázatot hirdet.

Magyarországon egyedülálló, interaktív, 3D Galériája rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek számára! 8 és 14 éves kor közötti gyerekektől várjuk alkotásaikat!

Fantáziádnak csak a képzeleted szab határt, bármit papírra lehet vetni, bármilyen technikával!

Álmainkban felszínre kerül fantáziánk, minden, ami titokzatos és egyedülálló. Álmodtál már olyat, hogy tulipánt legel az őz? És, hogy szappanbuborékokat fújnak az angyalok? Ébredtél-e azzal, hogy szuperhősként megmentetted az egész világot? Az álmaink sokfélék lehetnek. Ragadj ecsetet, ceruzát, zsírkrétát és mutasd meg nekünk a Tied!

A nyertes rajzát megvalósítja a 3D Gallery Budapest, és ki lesz állítva több méteres alkotásként a

  •  Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 17. szám alatt a 3D Gallery Budapest-ben!

Az alkotás előtt pózolva bárki részese lehet majd!
Ha gyerekkori álmod, hogy egyszer nagy művész leszel, itt az ideje, hogy megvalósítsd, és legyen ez életed első igazi kiállítása!

A rajzpályázat célja, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a művészetekhez!

Manapság a technológiák világában, nem szeretnénk ha az igazi értékek elvesznének, az alkotás öröme is nagyon fontos! A 3D Galériánkban kiállított képekhez ugyan használni kell mobiltelefont, de maga a kiállított olajfestmények kézzel készültek! Vannak az életben olyan dolgok, amiket nem lehet „robotokkal/technológiával” helyettesíteni. Az ember által alkotott képek  egy saját érzés vagy tapasztalat alapján jönnek létre. Ha egy festményre ránézünk, sokszor nem csak azt a dolgot látjuk amit le kívánt festeni a művész, hanem valamilyen érzést is láthatunk benne (például egy élénk színekkel megfestett kép vidámságot tükröz, és sötét színeket használt kép szomorúságot). Régen amikor még a fényképezőgép sem létezett, az emberek festmények által örökítettek meg pillanatot az életükből (vagy portrékat festettek a királyokról, ezért ismerhetjük az arcukat a mai napig is). Ezért fontos, hogy a gyerekek is megtanulják hamar, ebben az okostelefonok által uralt világban, hogy ezek a telefonok sok mindenre jók ugyan, de az eszköz mögött álló ember sokkal értékesebb! Egy ceruza és papírlap segítségével a gyerekek sokkal őszintébben fejezhetik ki magukat (érzéseiket), mint a facebook-on lévő szmájlik.

illusztráció