Nyári tábor

Show all
kincskereső játék

Kincskereső játék

Gyerekkoromban minden nyáron elmentem valamilyen táborba. Nem nagyon szerettem, mert kötelező volt, de azért így utólag persze jó visszagondolni azokra a hetekre. Sok kaland történt velünk, rengeteg élményt szereztünk. Az utolsó ilyen alkalom döbbentett rá, hogy milyen sok szervezésre van szükség ahhoz, hogy egy ilyen tábor alkalmával valóban jól érezzék magukat a gyerekek. Én akkor nem éreztem jól magam, mert szinte végig leginkább mindenki azt csinált amit akart a tábor területén, szervezett programok nem voltak. Jó érzés a szabadság, de a táborban éppen az jó, hogy ha vannak igazi közös élmények.

Vizes nyári tábor

Nyáron az alapvető tábori program a strandolás, esetleg kirándulás, azonban ha rossz az idő, valami mást kell kitalálni, ami ugyanúgy lefoglal lehetőleg minden gyerkőcöt. Ilyenkor a tanárok szépen összeterelgetik a nyájat, és jön általában a szokásos múzeumlátogatás… A kis fejeket művelni kell, ha már rossz az idő. A múzeum azonban nem érdekel mindenkit. Persze nem is lehet olyan programot kitalálni, ami mindenkit egyformán megfog, de azért adódnak lehetőségek.

A fürdésről rossz idő esetén sem kell lemondani, ha táborozunk. Hiszen Magyarország, illetve Budapest a híres melegvízű fürdőiről. Ha esetleg hűvösebb a levegő, a víz akkor is kellemes, és az élménymedencékben tartalmasabb kikapcsolódásra is lehetőség nyílik. Klasszikus fürdő Budapesten a Városliget területén a Széchenyi fürdő. Itt igazi termálvízben lubickolhatnak a látogatók, így nemcsak a meleg, de a különféle ásványi sók is jótékonyan hatnak a kis szervezetekre. Szintén Budapesten, annak egyik külső kerületében található az Aquaworld vizes élménypark. Itt nemcsak kinti, de beltéri élménymedencék is várják a pancsolni vágyókat, egész napos programot kínálva a látogatóknak. Ha Miskolc közelében van a nyári tábor, a miskolctapolcai barlangfürdő nyújt izgalmas vizes élményt.

Állati nyári tábor

Szintén vizes program, és még állatokkal is találkozhatunk, ha ellátogatunk a Tropicáriumba, ahol színpompás trópusi halakban gyönyörködhetünk, és még cápákat is láthatunk.

Ma már kevésbé köti le a gyerekek figyelmét egy egyszerű kiállítás, így kiváló csoportos elfoglaltság egy-egy interaktív tárlat megtekintése. Oktat és szórakoztat a Csodák palotája, ahol kézzel foghatóvá válik a nebulók számára a tudomány, és játszva sajátíthatják el a természettudományos ismereteket. Ehhez hasonló tudományos kiállítást találunk Pécsen is, itt a Labor Interaktív Varázstérben kalandozhatnak a táborozók.

Modern nyári tábor

A mai technikai világban, amikor már a legkisebbek is mobiltelefont használnak, és nehezen szakadnak el a képernyőtől, üdítő lehetőséget biztosít egy olyan közös program, ami valóban közösségi, igazán jó móka, és mégcsak a mobiltelefont sem kell letenni. Budapest belvárosában találjuk a 3DGalleryBudapest nevű helyet, ahol nagyjából másfél órás könnyed kikapcsolódásban lehet részük a nyári tábor lakóinak. Bizonyára mindenki látott már az interneten olyan aszfaltrajzokat, amik rendkívül élethűek, az általuk ábrázolt dolgok mintha valóban a környezetükbe tartoznának. Ezek a rajzok különleges technikával készültek, a művész úgy alkotta meg őket, hogy bizonyos szemszögből rájuk nézve rendkívül valóságosnak hatnak. A 3DGallery hasonló hatást ér el festményeivel. Előttük fotózkodva részeseivé válhatunk a képeknek, így válhatunk a vörös szőnyegre érkező hírességekké, vagy akár csodálatos fekete angyallá, vagy keveredhetünk egy tengeri kígyó szorosan ölelő gyűrűi közé, vagy akár így tehetünk szert mesés gazdagságra egyetlen pillanat alatt. S mindezen csodás kalandok bizonyítékaként megkapjuk az elkészült fotókat is természetesen.

Nagyobb csoportok – mint amilyenek egy nyári tábor kis lakói – számára külön csoportos vezetést is biztosítanak a galéria munkatársai, akik kedvességükkel sok látogató méltató véleményét kiérdemelték már.

Nyári tábor? Esik az eső? Lemondtak egy programot? Kell egy sürgős B-terv? Akkor gyertek a 3D Gallery Budapest-be, és add tovább ismerőseidnek is, mert ennél jobb programot egy 21. századi gyerkőcnek keresve sem találnál!

http://3dgallerybudapest.hu/3d-gallery-taboroztatas/