Legjobb osztálykirándulás helyek

Show all
osztálykép-fiúk

Van Gogh és az osztály

Szeretnétek jó tippeket kapni, hol vannak a legjobb osztály kirándulás helyek? K. Márti pedagógus vagyok. A jelenlegi osztályom a 8.C és egy Budapesti általános iskolában tanítok. A 8 év alatt 8 különböző osztály kiránduláson voltunk, ha most csak az egynaposokat említem.

Megkértem az osztályomat, hogy csináljanak egy listát, A legjobb osztály kirándulás helyekről ahol voltunk az évek során egy top 3-as listát. Ilyenekkel szoktam szórakoztatni magamat osztályfőnöki órákon. Közvélemény kutatok, hogy tudjak fejlődni, mint tanár.

Beszedtem a papírokat, átlagot vontam belőle, és a következő top 3 legjobb osztálykirándulás helyek jöttek ki belőle:

 

3.legjobb osztálykirándulás hely:

Egerszalók:

 

5.-ben voltunk itt, és a gyerekek nagyon élvezték. Egertől 5 km-re, az Egri-Bükkalja területén, a Laskó-patak völgyében található. A településtől északra a Laskó-patak felduzzasztásával létrehozott 130 hektáros víztározó és horgásztó.

 

Kirándultunk itt, és elmentünk a fürdőbe.

A település déli részén 410 méter mélyről feltörő 65-68 Celsius-fokos meleg vizű hőforrás domboldalon lefolyó vize csodálatos természeti képződményt – 120 négyzetméteres mészkőlerakódást – épített ki.

Megnéztük a kaptár köveket is, amik olyan sziklaalakzatok, kúp alakú kőtornyok, amelyek oldalaiba fülkéket és egyéb mélyedéseket faragtak. A fülkés sziklák kis csoportja fellelhető a Pilis és a Budai-hegység területén is.

 

Imádták a gyerekek, csodálatos hely. Méltán érdemli ki a 3. legjobb osztálykirándulás helyet a mi listánkon.

 

2.legjobb osztálykirándulás hely:

Mogyoródi Aquaréna:

Igaz az amit a szlogenjükön is hirdetnek, felejthetetlen élmény volt.

Hát itt már ugye nem lehet egyben tartani 30 fős osztályt, még 10 tanárral se, úgyhogy itt tavaly voltunk, szóval amikor 7.-esek voltunk. Bementem az Aquarénába és szabadjára engedtem őket, csak annyit kértem, hogy maradjanak életben.

Hát itt aztán nem volt szájhúzás, meg fáradt vagyok meg mikor megyünk haza…

Nem volt túl tanulmányi se, meg történelmi irodalmi vonzata se volt, de kivívtam tőle a gyerekek szeretetét, és volt egy napunk önfeledten.

 

Ebben az európai színvonalat képviselő élményparkban 26 db, összesen másfél kilométernyi hosszú csúszdapálya rendszer kanyarog a föld fölött és a föld alatt. A kilenc medence között élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence.

Boldogan és hulla fáradtan értünk vissza Pestre. Fantasztikus élmény volt. Méltán érdemelte ki a 2. legjobb osztálykirándulás helyet a mi listánkon.

 

Mi az ami még ennél is jobb osztálykirándulás hely?

 

1.legjobb osztálykirándulás hely:

Budapesti 3D Galéria:

Az abszolút top 1 helyezett legjobb osztálykirándulás helyszínünk, ahol 6.ban voltunk, a 3D Galéria volt. Ide kellett a legkevesebbet utaznunk, de hát persze nem ez a lényeg.

 

A 3D Galéria egy interaktív kiállítás, hol 3 termen keresztül és 30 különböző olajfestménnyel lehet pózolni fotózkodni, és a kép részesévé kell válni.

Miért volt ez a legjobb osztály kirándulás mind közül?

Mert soha ennyit nem röhögtünk mint abban a két órában míg ott voltunk, még az Aquarénában sem!

 

Egy animátor lány foglalkozott velünk, míg ott voltunk. Először ő körbe fotózta az egész osztályt csapatokban a festmények előtt. Ahol pillangóvá változhattunk, küzdhettünk t-rexel, és ejtőernyőzhettünk is.

 

Végig nevettük az egészet. Igazi legeslegjobb osztálykirándulás hely volt.

Aztán az angyalszárnynál mindenkit lefotózott egyesével és ki is nyomtatta a gyerekeknek fotópapírra, amit haza is vihettek.

 

Utána mi is mehettünk és csinálhattunk képeket a telóinkkal.

A kincskeresős játékot, pedig nem árulom el nektek, menjetek és próbáljátok ki ti is.

Az biztos, hogy nem fogtok csalódni.

Elsőstől tizenkettedikig bármelyik sulis osztály élvezné.

Az ott készült vicces osztálykép, még most is az osztálytermünk falát díszíti.

Szívből ajánlom nektek ezt a helyszínt. Top 1. legjobb osztálykirándulás helyszín.