Legjobb jókívánságok lánybúcsúra

Show all
angyali jókívánság

Angyali jókívánságok lánybúcsúra.

„A szerelem átmeneti elmebaj, amely házassággal gyógyítható. Sok boldogságot!” – jókívánságok lánybúcsúra a leendő mennyasszonynak. De mi mit kívánhatunk neki? Elég csak egy pohárköszöntőt mondani? Vagy írni egy hosszú listát, miket szeretnénk, hogy teljesüljön az életében? A vers vajon túl idejétmúlt? Vagy ennél kreatívabb módon lepjük meg valamivel? Ezekre a kérdésekre ad választ Porcsamoki Péter, lánybúcsú szakértő, aki férfi létére volt is lánybúcsún, nem is egyszer. Lássuk, mit sikerült összeszedni az interjúból.

Jókívánságok lánybúcsúra interjú

Petrók Benedek: Kedves Péter, mondja kérem, a kedves házasodni kívánó nőknek manapság milyen jókívánságokat küldenek?

Porcsamoki Péter: Nos, elég sokféle jókívánsággal találkoztam már, így erről bőven van mit mondanom. A leggyakoribb a pohárköszöntő. Legtöbbször a lánybúcsút szervező, vagy szervezők szokott/szoktak néhány vicces, olykor komoly jókívánságokat lánybúcsúra szórni a kis menyecskének.
A standard az, ha borral koccintanak, s szólnak néhány jó szót, ki-ki milyen állapotban van. Általában az első koccintásnál szoktak beszélni, vagy amikor olyan állapotba kerülnek. És itt meg szokták köszönni, hogy ilyen jó barátnőjük az illető, hogy eddig kitartott mellettük, és remélik, ezután is fog. Aztán valaki magának a párnak kíván mindenféle jókat: hosszú, boldog, és sikeres életet; szerencsés nászutat; egészséges gyereket; és persze nem utolsó sorban boldog házasságot. Ezek az átlagos jókívánságok lánybúcsúra.

B.: A pohárköszöntővel vajon el is intéztük a jókívánságokat lánybúcsúra?

P.: Ez attól függ. Vannak olyanok, akik valamiért nem szeretik, ha túl sokat kívángatnak nekik, ezért nekik elég a pohárköszöntő. Szerencsére azt elmondhatjuk, hogy ezen kívül is akadnak bőven jókívánságok lánybúcsúra, más formában.

B.: Kifejtené ezt, kérem?

P.: Természetesen. Azok, akik nem tudnak ott lenni a lánybúcsún – idősebbek például – ők bizony egy hosszú listát írnak, vagy felhívják az illetőt, és úgy „köszöntik fel”. Néha írnak is egy kedves kis verset, vagy kifejtik, hogy mindenféle sikereket kívánnak neki, és hogy érje el az álmát, és remélik, ebben a férjük segítségükre lesz. Verset egyébként ritkábban írnak lánybúcsúra, meg úgy egyáltalán, mint mondjuk 100 évvel ezelőtt. Főleg nő a nőnek.

B.: Hallott-e már kreatív megoldásról is?

P.: Hogyne. Például tortába, szerencse sütibe, vagy egyéb ételbe belerajzoltak néhány szót tejszínhabbal, cukormázzal. „Sok szerencsét” vagy „millió puszi XY”. De láttam már lufira írt kedves üzenetet, vagy éppen a gyerekkorunkra emlékeztető „Adri + István” feliratokat, szívecskével. Jó ötlet az is, ha egy örömteli emlékről képeslapot csináltatunk, vagy hűtő mágnest, és a hátuljára sok szépet, sikert, bőséget, egészséget, szeretetet kívánunk a búcsúztatott lánynak. Ha már az emlékeknél vagyunk, igazán dicső ajándék lehet egy fotóalbumot összeállítani, és a képek mellé egy-egy kedves sort írni, hogy könnyebb legyen felidézni a képnek hangulatát, helyszínét, körülményeit.

További jókívánságok lánybúcsúra:

Aztán írhatunk apró jókívánságokat lánybúcsúra, vagy idézeteket kártyákra is, melyeket a lánybúcsú estéjén adunk át a leendő mennyasszonynak. Sőt, lehet kis kövekre is 1-1 szót írni, például kínaiul, hiszen náluk csak 1-2 szimbólum jelent 1-1 szót, így könnyebben ráfér a kavicsra. Az „írásos emlékek” – már ha szabad így nevezni – azért is jók, mert ha az illető esetleg süket-néma, akkor ő is megérti. De ez speciális eset, és ritkán fordul elő – mégis, ha tudjuk ezt, akkor fontos odafigyelnünk a részletekre, például ne adjunk neki zenét, vagy hangot tartalmazó ajándékokat.

B.: Hm, ezek valóban nagyon jó ötletek. Még speciális esetekre is kitért, nagyon jó! Látom, rendesen felkészült. Na és mi a helyzet akkor, ha az illető egyáltalán nem szeretne jókívánságokat lánybúcsúra?

P.: Igen, ilyennel is találkoztam már, habár csak egyszer, de nem volt túl kellemes. Ha nem szeretné, hogy megajándékozzák barátai jókívánságokkal lánybúcsújára, akkor egyszerűen csak öleljétek át, mikor nem figyel, és mondjatok neki valami szépet.

P.B.: Rendben, köszönöm szépen az interjút.

P.P.: Én köszönöm. Ha bármilyen kérdése van, csak írjon, vagy hívjon bátran.

Oszd meg facebook-on ha tetszett blogbejegyzésünk, és gyertek el a 3D Galériába lánybúcsúra! Kattintsatok a részletekért:

http://3dgallerybudapest.hu/3d-leanybucsu/