A legjobb belvárosi osztálykirándulás

Show all
pózoljatok

Fotózkodás a jegesmedvékkel a festményben.

Manapság igencsak nehéz dolga van egy tanárnak, ha osztálykirándulásról van szó. Mi kötheti le a fiatalokat? Mi az, amit érdekesnek találnak, és nem unnak meg 5 perc után? Mi lehet a legjobb program egy érettebb, gimnáziumi osztálynak?
Nos, igyekeztem a legkülönlegesebb, legjobb, legmenőbb osztálykirándulási helyszíneket összehozni. Nézzük csak meg, mik is ezek.

 

3D Galéria Budapest (10:00 – 12:00, majd ebéd a közelben 12:00 – 13:00)

 

Képzeljünk el egy olyan múzeumot, kiállítást, ami a legjobb a gyerekeknek. Nincs is nagyon ilyen, igaz? Az a baj a legtöbb ilyennel, hogy csendben kell maradni, hogy nem szabad megfogni semmit, néha még fényképezni sem szabad, csak hallgatni az általában unalmas nénit, bácsit, ahogy körbevezet.

Nos, ha a 3D Galéria Budapestbe látogat el az osztály, a fent említett dolgokból egyikkel sem találkozik. Itt fényképezni kell, megérinthető minden egyes hatalmas olajfestmény, van több nehézségi fokban kincskereső játék, illetve egyéb drámajátékok, amik közben ér hangoskodni (természetesen egy bizonyos szintig). Igen, tényleg létezik ez a hely! Itt ugyanis egymásról csinálhatunk képeket, ameddig csak bírjuk tárhellyel, sőt, tárlatvezetés is van, de nem akármilyen! Külön osztálykirándulásra szabott programok is vannak.

Mindez úgy néz ki, hogy ahogy megérintjük a festményeket, és lefotózzuk egymást, olyan, mintha a rajta lennénk a festményen, mi is hozzá tartoznánk. Ezután kezdődik a közös fotózkodás, a tárlatvezetés, majd jönnek a játékok, és egy kis szabad foglalkozás, eközben pedig kinyomtatják a képek egy részét, de mind meg is kapjuk e-mailben, hiszen benne van az árban. Csoportos kedvezménnyel is élhetünk, a kísérők/tanárok pedig ingyen jöhetnek be. Azért is jó móka, hiszen évszaktól teljesen független, bármikor lehet jönni: ha esik, ha fúj – ugyanolyan jó, tréfás kaland egy osztálynak. A hely egyébként a Bazilika mögött van, és minden nap nyitva tart. Osztálykirándulásra abszolút alkalmas, de szoktak itt születésnapokat, csapatépítőket, lánybúcsúkat is tartani.

 

Címe: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 17.

Nyitva tartása: H-Cs: 10:00 – 20:00, P-Sz-V: 10:00 – 21:00

Elérhetőség: +3630 211 8863
info@3dgallerybudapest.hu

 

Arckiállítás (13:30 – 14:30)

 

Ezt a programot az érettebb korosztálynak ajánlom, ami ugyan csak néhány hónapig megtekinthető, de jó program lehet egy magyar óra, rajzóra, dráma óra is keretében akár. Ez egy olyan kiállítás, amit mindenkinek látnia kell legalább egyszer az életben. Bár a legtöbb óriásplakát politikai tartalmú, és erős társadalomkritika, de úgy gondolom, érdemes meglátogatni, legalább fél órát eltölteni, fotókat csinálni, és akár ott helyben, rosszabb idő esetén az iskolában megbeszélni, kreatív feladatokat adni a tanulóknak a kiállítással kapcsolatban.

Sok szemszögből megvizsgálhatjuk a plakátokat: mely színek dominálnak, a mondanivaló mennyire igaz és mennyire túlzás, vajon miért pont ezek a plakát jutottak be, ha neked kéne csinálnod, milyen plakátot csinálnál, stb…

A legtöbb diákot nem érdeklik ezek a dolgok, de ha sikerül felkelteni az érdeklődésüket játékos, kreatív, gondolkodást és csapatmunkát igénylő feladatokkal, akkor még tanulhatnak is valamit, és még jól is érzik magukat. Egy nyitottabb osztálynak ez kifejezetten jót tesz.

 

 

 

Noir Chocobar (15:00 – 17:00)

 

Ha egy igazán különleges helyre akarjuk elvinni a lurkókat, főleg, ha már kicsit érettebbek, és úgy gondoljuk, hogy értékelni tudják az efféle helyeket, akkor tudok ajánlani egy csokizót, nem messze a 3D-s galériától. Egészen pontosan a Noir Chocobar-t, ami egy kis utcában található, a Hegedű utcában. A Király utca felől, vagy a Liszt Ferenc tértől a legegyszerűbb megközelíteni. Egyetlen hátránya, hogy csak 15:00-től van nyitva, szóval ezt csak délutáni programként lehet választani. A hely különlegessége, hogy több mint 15 féle ízesítésben kaphatunk fehér- és hagyományos forró csokit egyaránt, illetve egyéb, csodálatos desszerteket. Télen jobban esik ellátogatni ide: ki lehet váltani a nyári fagyizást egy téli forró csokizással. De ha mégis jó időben jönnénk ide, az sem baj, hiszen nyári italokkal is várja a csokizó a kedves vendégeket. Ilyen például a tejszínes, vanília fagyis, jeges fehér csoki.

Ha valaki nem érné be egy ízesítéssel, nyugodtan lehet kombinálni több ízt is, karácsonykor például közkedvelt a marcipános, diós, szegfűszeges, fahéjas verzió. A merészebbek kipróbálhatják a chilis csokit is, vagy ha igazán különleges ízhatásra vágynak, akkor a pillecukros-ribizlist. Ezen kívül még ott van a fondü, ami félig egészséges is a gyümölcsök miatt, ez nagyobb társaságok esetén ideális választás lehet: például egy osztálykirándulásnál. Érdemes előre foglalni, ha sokan, mondjuk, egy osztálynyi emberrel megyünk, mert szezonidőben meglehetősen népszerű mind a magyarok, mind a külföldiek körében. Ha jó előre foglalunk, akkor a párnás részen még jut hely, ez talán a legkényelmesebb mindenkinek. A csokizó ugyanis két részre van osztva, egy faasztalos-hagyományos és egy párnás-kanapés részre. Mondanom sem kell, hogy a kanapés a kedveltebb, hiszen már szinte olyan, mintha otthon lennénk.

 

 

A legjobb, legkülönlegesebb helyek a belvárosban osztálykirándulásra ezek is lehetnek akár.

Ha ezt a három lehetőséget választjuk egymás után, már meg is van majdnem egy egész napos osztálykirándulás, ami nem csak egy átlagos kirándulás lesz, hanem egy felejthetetlen élmény, amiről talán évekkel később is fognak mesélni a gyerekek egymásnak.